RAUM-terrein-birdseye
Buitenaanzicht_avond

Nu bij RAUM

25/05
event
SOUK Utrecht
Filter op

Plandeldag: 'opgeraumd staat netjes!' wandelen en plastic rapen voor een groene buurt!

Peuken rapen met de Plandelman

SOUK Utrecht Een markt ter viering van de Arabische en Amazigh cultuur

Archief
Buitenaanzicht_avond
07/05/2023
13:00 - 18:00

WEKEA: Buurtkamerfeest met de Buurtwerkkamer Met o.a. lancering Pop Up Plein-o-theek, wildplukwandeling, zelf kunst maken, Aanschuifdiner XL & twee bijzondere exposities over het thuisgevoel

Een feestelijke middag voor de buurt met onder andere de lancering van onze Pop Up Plein-o-theek: hèt uitleenloket voor sport, spel en ontspanning, een wildplukwandeling, muziek en dans uit de buurt & studio Ate von Hes. Met twee bijzondere exposities over het thuisgevoel. Samen met de Buurtwerkkamer.

Locatie

RAUM Utrecht

Programma van 13.00 tot 18.00:

De hele middag muziek en dans uit de buurt. Doe mee of kijk & luister.

13:30 - 14:30 - Dansworkshop El Moreno

15:00 - 15:30 - De Buurtband

15:30 - 16:30 - Wildplukwandeling door Toos Poels. Zelfs op het plein groeien dingen die je kunt eten. Leer meer over de natuur in de buurt en wandel mee. 

16:30 - 17:30 - Djembe workshop door Dununba

Doorlopend:
Plein-o-theek, het uitleenloket voor sport en spel, met spelletjes, kinderfietsen, boeken, sportspullen en meer voor op het plein. 

Voorlezen met de Bibliotheek

Maak je eigen kunst:
Maak een kunstwerk voor boven de bank of je eigen huishoudrobot met onze lokale kunstenaar en beroemdheid Ate von Hes

Van 18:30 – 20:30 uur:

Aanschuifdiner XL: Wijkrestaurant Venster serveert een driegangendiner voor de buurt. Wij zorgen voor de lange tafels en wat prikkelende conversation starters voor een mooi buurtgesprek. Schuif voor €15,- aan en leer je buurtgenoten kennen. Dit diner (excl. drankjes) is gratis voor U-pashouders (max. 20 deelnemers). De oogst van de wildplukwandeling wordt verwerkt in het diner.

Reserveer via onderstaande link:

https://raum.stager.nl/web/tickets/111291963 

Met U-pas:

https://raum.stager.nl/web/tickets/111291993 

Exposities:
Tijdens WEKEA zijn twee bijzondere exposities te zien op het plein, beide met als thema het bijzondere en ongrijpbare 'thuisgevoel'. 

Trots op Thuis
Acht Leidsche Rijners werden door buurtbewoner Krystle Woods gefotografeerd in of bij hun huis in Leidsche Rijn. Leidsche Rijner Tim de Hullu sprak met hen over hun thuisgevoel. De fotoverhalenexpositie is tot en met 25 mei te zien.

Gewoon zijn
Een indrukwekkende (luister-)expositie van de Utrechtse fotografe Ebru Aydin over de de sense of belonging van moslima’s in Nederland.