null

Bing Ie Hoofd Projecten

Bing realiseerde (culturele) evenementen in zo’n beetje alle hoofdsteden van Europa. Zo ook in Utrecht, de stad waar hij al twintig jaar woont. Die ervaring zet hij in als Hoofd Projecten bij RAUM, waar hij leidinggeeft aan de productieafdeling en zorgdraagt voor de uitvoering van het programma op het Berlijnplein. “Samen met een team van mensen met de meest uiteenlopende achtergronden werken aan een plek voor ontmoeting, cultuur en verbinding - daar word ik heel enthousiast van."

null

Dina Ziad Programmamaker

Dina is programmamaker en artistiek leider van SOUK Utrecht en Powerhouse. “Kunst en cultuur overstijgt voor mij onderlinge verschillen, verbindt en verrast. Ik zet me daarom in om de rijkdom en waarde van verschillende (sub-)culturen te tonen, en daarmee elkaar te inspireren.” Eerder was Dina curator bij Into The Great Wide Open, oprichter van het interdisciplinaire platform Culture Cube en werkte ze voor multimediastudio Mr. Beam. Naast haar werk bij RAUM is Dina medeoprichter en artistiek directeur van OP&.

null

Donica Buisman Oprichter en algemeen directeur

Donica is een vernieuwer pur sang en houdt ervan om inspiratie te geven en te krijgen. “Ik word altijd enthousiast van de diversiteit aan mensen, ideeën en plekken in de stad. Bij RAUM proberen we dat in het klein te evenaren.” Donica richtte in 2012 het bureau State of Flux op, om vanuit verschillende disciplines de publieke ruimten van onze steden te verbeteren. Haar creative placemaking-methode brengt bottom-up en top-down bij elkaar. Ze was eerder projectleider voor Culturele Zondagen en zakelijk directeur van de Tolhuistuin in Amsterdam. 

null

Gabriëlle Waal Coördinator Marketing & Communicatie

Gabriëlle vertaalt ons creatieve programma naar aansprekende communicatie en campagnes die wijk- en stadsbewoners uitnodigen om RAUM te bezoeken. “Ik hou van organiseren, creëren en ondernemen. RAUM is een prachtige plek in de stad waar ik die interesses kan inzetten voor het leggen van verbinding tussen mensen door kunst en cultuur.” Naast haar werk voor RAUM is Gabriëlle zangeres en zangdocente. Ze studeerde in 2015 af aan het Conservatorium (jazz & popzang), zong in diverse bands en formaties en stond daarmee o.a. op het podium van North Sea Jazz Festival en Tomorrowland. 


»“Ik word altijd enthousiast van de diversiteit aan mensen, ideeën en plekken in de stad. Bij RAUM proberen we dat in het klein te evenaren.”«

Donica Buisman

null

Janneke Cloosterman Office Manager

Janneke regelt het gewoon. Als officemanager ontzorgt ze het team zodat zij zich kunnen focussen op hun taken. Samenwerken in een creatief, hardwerkend en gezellig team stond al lang op haar verlanglijstje. Het Berlijnplein voelt voor haar heel vrij en creatief. “Echt een fantastische plek waar door middel van mooie programma’s en kunst wordt gewerkt aan een inclusief en open plein voor iedereen.” Janneke heeft naast haar werk bij RAUM een eigen bedrijf als personal sustainable stylist.

null

Jesse Jop Jorg Artistiek leider creative placemaking

Jesse is artistiek leider bij RAUM. “Mijn doel is altijd om de stad te tonen als gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren.” Met een opgestroopte mouwen mentaliteit en een liefde voor mooie partnerships zette hij eerder BankjesCollectief, ROEF, Boiling, H/ART en de Rainbar op. Jesse is ook oprichter van bureau We The City en was vanaf de start betrokken bij projecten als De Ceuvel, Lola Lik en De Buurtcamping. “Ik geloof in initiatieven met ‘ripple effecten’, projecten die langdurige positieve effecten hebben op de stad en haar bewoners.”

null

Johan Stinesen Vrijwilliger

Johan helpt RAUM al enkele jaren als vrijwilliger. Als betrokken buurtbewoner zorgt hij voor een schoon plein en draagt hij zijn steentje bij waar dat kan bij programma's die plaatsvinden. 

null

Joost Ruijter Projectleider & producent

Als projectleider en producent brengt Joost het programma van RAUM tot leven. “Utrecht is echt mijn stad, en mijn doel is om de stad nog leuker, gezelliger en een beetje liever te maken.” Joost krijgt de meeste energie van momenten waarop hij verschillende mensen en ideeën samen kan brengen, en zo te helpen met elkaar in contact te komen. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de Stadscamping, Souk en de Brommerbios, waarvoor hij de projecten opzet en leidt. Naast zijn werk voor RAUM is Joost producent en programmamaker voor o.a. TivoliVredenburg, De Werkspoorkathedraal en club WAS. Zo is hij op meerdere plekken betrokken bij cultuur in de stad. 

null

Jorne Visser Programmamaker

Jorne bedenkt als programmamaker bij RAUM nieuwe concepten en programma's die mensen aan het denken zetten. Met kunst en ontwerp verandert hij plekken in een podium van de stad waar mensen doen, organiseren en ontmoeten. De openbare ruimte noemt hij een “complex theater waar verschillende meningen, achtergronden en thema’s samenkomen”. Eerder werkte hij bij Bureau Buitendienst en Pop Up City. Naast zijn werk bij RAUM is Jorne actief als kunstenaar en als muzikant in de band Geo. 

null

Khadija Maros Community manager

Khadija is community manager bij RAUM. Zij legt de verbindingen tussen wijkbewoners, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen om samenwerking te bevorderen. “Ik wil graag bijdragen aan een meer diverse en inclusieve cultuursector in mijn stad.” Khadija begon haar loopbaan in de zakelijke dienstverlening maar gooide na enkele jaren het roer om naar meer maatschappelijke rollen, eerst als yogadocent en natuurvoedingsdeskundige en nu naar de culturele sector. In haar vrije tijd is Khadija graag op reis, vooral naar haar geliefde Marrakesh waar ze jarenlang gezondheidsretreats verzorgde.

null

Larissa Koers Adjunct directeur

Na 16 jaar in Lombok en Oog in Al te hebben gewoond, verhuisde Larissa in 2018 met gezonde tegenzin naar ‘de andere kant van de brug’. Tot haar verbazing bleek Leidsche Rijn leuker dan gedacht en tijdens één van de vele ontdekkingstochten met haar dochters, ontdekte ze RAUM. Te gek: Een culturele plek in Leidsche Rijn die met onder andere bewoners en Utrechtse maker wordt vormgegeven en waar altijd wel iets te zien en te doen is. Inmiddels werkt ze sinds 2019 bij RAUM, en combineert hier de jarenlange ervaring die zij opdeed in het commerciële en culture werkveld met haar liefde voor kunst en stedelijke ontwikkeling. 

null

Lars Stiekema Creatief producent

Lars is als creatief producent verantwoordelijk voor de uitvoering van grotere projecten. Dat kunnen (evenementen-)programma’s zijn zoals WEKEA en de Stadscamping, maar ook de realisatie van kunstinstallaties als Soft Spot van OPPERCLAES of SjoelSjoel. “De rode draad in alles wat ik doe is dat ik graag mensen met elkaar verbind. Verbinding met andere mensen maakt je gelukkiger. Dat is precies wat RAUM probeert te doen, verbinding maken. Dat zien gebeuren door mijn werk, maakt mij gelukkig.” Naast zijn werk bij RAUM is Lars mindfulness trainer en freelance programmamaker. Hij organiseert bijvoorbeeld Het Zweefcafé in Tivoli Vredenburg. 


»“Mijn doel is altijd om de stad te tonen als gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren.”«

Jesse Jop Jorg

null

Mariska Brasser - de Fouw Hoofd Marketing & Communicatie

Mariska is marketeer in hart en ziel. Vanuit de reclamewereld maakte ze in 2009 de overstap naar cultuur. Ze wilde meer inhoud en van betekenis zijn. Dit vond ze bij diverse bekende musea, in vaste dienst en als freelancer. Na de succesvolle opening van het vernieuwde Mediamuseum van Beeld & Geluid zocht ze naar een nieuwe uitdaging in de stad waar ze al 35 jaar woont. "Die heb ik gevonden. Bij RAUM gaat het niet om wat je vertelt, maar wat je doet. De wijze waarop en met wie. Ik zoom steeds verder in: van commercieel naar cultuur, van programma naar mensen. Dit vraagt weer iets anders van mij en draagt bij aan mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling, als marketeer en als mens."

null

Martin van Daatselaar Facility manager

Martin is onze facility manager. Het gehele buitenterrein – zelf noemt hij het  “de grote speeltuin” – valt onder zijn verantwoordelijkheid. Martin is ook eerste aanspreekpunt bij het inrichten en faciliteren van alle binnenruimtes van RAUM. Naast dat hij op het Berlijnplein zijn handen vaak uit de mouwen steekt is hij thuis ook met een groot bouwproject bezig. Zijn creatieve mind kan hij dus 24/7 los laten gaan dus. Daarnaast is Martin het baas-(je) van onze kantoorhond Harry.

null

Nynke van Spiegel Redacteur & projectleider

Nynke is hoofdredacteur van het RAUM magazine en projectleider van Onze Stad, Ons Canvas. “Met deze twee projecten richt RAUM zich, naast haar publieksfunctie, ook op het delen van kennis en ervaring over creative placemaking met professionals. Zo kunnen bijvoorbeeld stedelijke ontwikkelaars hun voordeel doen met wat wij hier hebben geleerd.” Het werken voor RAUM combineert Nynke met haar werk als journalist voor verschillende media en organisator van culturele programma’s in de stad. Ze commute met liefde tussen haar werkplek bij De VechtclubXL en RAUM op het Berlijnplein.

null

Stuart Hardijzer Coördinator zakelijke verhuur

Stuart is verantwoordelijk voor de zakelijke verhuur van onze ruimtes. Steeds meer organisaties kiezen RAUM voor hun vergadering of bijeenkomst. Met zijn horeca achtergrond is dit werk hem op het lijf geschreven. Verder onderhoudt hij het terrein. “Ik vind de afwisseling heerlijk: Het ene moment heb ik afspraken met gasten voor de verhuur en het andere moment zit ik lekker met mijn handen in de aarde.” In zijn vrije tijd geniet hij in de natuur van wandelingen met zijn vriendin Sara en hun twee honden Jacky en Sky.


Raad van Toezicht

null

Albert-Jan Shi Lid Raad van Toezicht

Albert-Jan Shi woont al sinds 2016 in Leidsche Rijn. Hij is een economische geograaf met grote interesse in hoe steden zich ontwikkelen. Naast zijn interesse in stedelijke ontwikkeling is Albert-Jan ook ondernemer in de hospitality, horeca en vastgoed. Hij vindt het belangrijk dat bedrijven hun geld goed beheren en slim besteden. 

Het creëren van plekken met een gezamenlijke cultuur, geschiedenis en verhaal in nieuwe wijken zoals Leidsche Rijn ziet hij als uitdaging. Wat hem inspireert is hoe culturele en ruimtelijke projecten nieuwe plekken tot leven brengen, betekenis geven voor mensen en gemeenschappen met elkaar verbinden. RAUM is zo’n plek waar hij echt in gelooft. ‘Ik denk dat RAUM een initiatief is met langdurige positieve effecten op Leidsche Rijn, de stad Utrecht en haar bewoners’

null

Marije Lieuwens Lid Raad van Toezicht

Marije Lieuwens werkt als freelance PR en communicatie-adviseur voor culturele en maatschappelijke organisaties. Ze woont sinds 1995 in Utrecht en heeft een warm hart voor cultuur. "Leidsche Rijn is een nieuwe stad met een diverse bevolking die ook een breed cultureel aanbod verdient. Door actief te zijn in de Raad van Toezicht hoop ik bij te dragen aan een mooie creatieve toekomst voor bewoners en makers."

null

Mir Wermuth Voorzitter Raad van Toezicht

Mir is sinds 2023 voorzitter van de Raad van Toezicht. In het dagelijks leven is ze directeur van HKU Media. “Ik vind het belangrijk dat HKU actief de verbinding zoekt met de stad Utrecht en haar inwoners, dus toen ik benaderd werd door RAUM, werd ik gelijk enthousiast. RAUM zit de komende jaren in een spannende fase van volwassen worden na de eerste jaren van pionieren. Er komt nieuwbouw, het team groeit, en de uitdaging om op nieuwe manieren bewoners aan elkaar te verbinden, blijft actueel; allemaal vraagstukken waar ik graag een steentje aan bij wil dragen”. Mir heeft jarenlange managementervaring in de creatieve sector en talentontwikkeling, en spendeert daarnaast veel tijd aan vogelen, goed eten & drinken, alt-rock en bingewatchen.

null

Nooshi Forozesh Lid Raad van Toezicht

Nooshi is in haar dagelijkse werk directeur van de stichting Educatief Centrum Oost. Ze is voorstander van bewegingen en initiatieven die leiden tot co-creatie tussen verschikkende stakeholders, en is mede initiatiefnemer geweest van buurthuis de Meevaart in Amsterdam Oost. Nooshi is van huis uit econoom en heeft kennis van en visie op de economische duurzaamheid van innovatie projecten die samen met grassroot ontwikkeld worden. RAUM is voor Nooshi een uitgelezen mogelijkheid om bij te dragen aan een bottom-up fysieke ontwerp samen met buurt.

null

Sjoerd Segeijn Lid Raad van Toezicht

Sjoerd is partner bij organisatieadviesbureau TEN HAVE Change Management, waar hij nu tien jaar werkzaam is. Hij adviseert publieke en private organisaties op het gebied van strategie en organisatieverandering. Van oorsprong is hij planoloog en stadsgeograaf. De voorliefde voor de openbare ruimte en stedelijke ontwikkeling komt mooi samen in zijn rol in de Raad van Toezicht van RAUM. Sinds 2021 woont hij in Leidsche Rijn en draagt daarom via RAUM graag bij aan de verdere culturele en maatschappelijke ontwikkeling van dit nieuwe stuk stad.