RAUM_Brommerbios_06-08-2021-21-1202x800
Paviljoen.jpg
RAUM-camping-0720-LR-045-1000x700
RAUM-buitenaanzicht-schemering

RAUM is de plek die we samen maken. Op het Berlijnplein in Leidsche Rijn (Utrecht) ervaar je hoe leuk het is als we de publieke ruimte net wat anders en creatiever inrichten.

Je bent hier altijd van harte welkom. Om te spelen, te werken, elkaar te ontmoeten of om gewoon lekker buiten te zitten op een bijzondere plek. Door het jaar heen organiseren we veel programma’s en evenementen. Dat doen we altijd samen met bewoners, kunstenaars, ontwerpers en organisaties. Bij Wijkrestaurant Venster kun je het hele jaar terecht voor lunch, borrel of diner (woensdag t/m zondag van 11.30 tot 22.00 uur).

6 jaar RAUM
We begonnen in 2016 met een diepe kuil vol zand. Letterlijk. Het terrein had een culturele bestemming, maar er was nog geen plan. Samen met bewoners, culturele- en andere organisaties bedachten we wat voor plek het Berlijnplein zou kunnen worden. Zo werd RAUM geboren. Eigenlijk zoals we het nu nog steeds doen: Onze installaties en evenementen ontwikkelen we allemaal samen met buurtbewoners en organisaties uit de stad. We noemen deze manier van werken creative placemaking. En we zijn er best trots op dat wij onszelf hierin inmiddels pioniers mogen noemen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.