RAUM-terrein-birdseye
Buitenaanzicht_avond

Nu bij RAUM

25/05
event
SOUK Utrecht
Filter op

Plandeldag: 'opgeraumd staat netjes!' wandelen en plastic rapen voor een groene buurt!

Peuken rapen met de Plandelman

SOUK Utrecht Een markt ter viering van de Arabische en Amazigh cultuur

Archief
Pleinotheek - 02 HR
14/04/2024
12:00 - 16:00

Buurtfeest: opening van de Pleinotheek & de Hangout Vier je samen met ons de opening van de Pleinotheek?

Op zondag 14 april starten we het nieuwe seizoen op het Berlijnplein met een groot buurtfeest en de feestelijke opening van de Pleinotheek en de Hangout!

Wat is de Pleinotheek? Denk aan een mix van een buurt uitleen, kiosk, automatiek én bibliotheek, allemaal samengebracht in het blauw-groene gebouwtje op het plein. Ontworpen in samenwerking met de buurt, en La Bolleur. We gaan samen ontdekken hoe we het buitenleven nog mooier kunnen maken.

En de Hangout? Dé chillplek voor jongeren, gemaakt in samenwerking met Studio LA en jongeren op het plein. Het is niet alleen een plek om te relaxen, maar ook een nieuwe hotspot voor graffiti-artiesten. We geven meer kleur aan het plein en maken het echt van ons allemaal!

Zien we jou de 14e op het plein? Neem je vrienden en familie mee en kom feestvieren! Wist je trouwens dat je bij ons een picknickmand kan reserveren? Zo maak je je relaxte zondag echt compleet. 

OPENINGSPROGRAMMA

12:00 - 14:00 Picknick op het plein Reserveer een picknickmand online, haal ‘m op bij de Pleinotheek en geniet samen van een vegetarische lunch van Wijkrestaurant Venster! (€25,- voor twee personen).

12:00 - 16:00 Hangout Party Werk onder leiding van kunstenaar Munir de Vries aan de eerste kunstwerken op de Hangout! UTCAST verzorgt de muziek en bij hun eigen Powerhouse-onderkomen wordt een nieuw werk gemaakt door Utrechtse kunstenaars Birdguy en Kunch.

12:30 - 13:00 Muziek van Pierre et les Optimistes gecureerd door Johan en Rieke Laat je betoveren door Franse chansons terwijl je van je lunch geniet.

13:00 - 13:30 Feestelijke openingsceremonie o.l.v. pleinmeesters Alban en Alexander De officiële opening van de Pleinotheek en Hangout met optredens van Asmae Ammadaou, ballonnenkunst van Tim Not Simon en Valeria.

13:30 - 14:00 Het Zwaluwkoor gecureerd door Johan en Rieke Geniet van dit prachtige koor waar twintig koorleden liederen uit hun thuisland zingen.

13:30 - 16:00 Pingpong en SjoelSjoeltoernooi met host en sjoel-poëet Maarten Nico Daag je vrienden en familie uit in een sjoel- en tafeltennistoernooi. Host Maarten Nico tovert sjoel- en pingpongpoezie uit zijn hoge hoed! Doe mee en maak kans op een fantastisch Pleinotheek-verrassingspakket!

13:30 - 16:00 Pimp je spullen met de makers van FAAM en de designs van Nastia Cistakova Neem je eigen spullen mee voor een kleurrijke make-over onder begeleiding van kunstenaars Maartje de Goede en Veer Geldermans.

15:00 - 15:45 Muziek van Sabor Latino gecureerd door Johan en Rieke Ervaar de vrolijke salsa en laat je meenemen in Latijns-Amerikaanse sferen.

Locatie

Berlijnplein