RAUM-terrein-birdseye
Buitenaanzicht_avond

Nu bij RAUM

25/05
event
SOUK Utrecht
Filter op

Plandeldag: 'opgeraumd staat netjes!' wandelen en plastic rapen voor een groene buurt!

Peuken rapen met de Plandelman

SOUK Utrecht Een markt ter viering van de Arabische en Amazigh cultuur

Archief
RAUM TO PLAY – UITFEEST - HR - 0091
Uitfeest
Uitfeest
10/09/2023
13:00 - 17:00

UITfeest Voorproefje van het culturele jaar

Tijdens het jaarlijkse UITfeest opent cultureel Utrecht haar deuren om iedereen een voorproefje te geven van wat er het komende jaar te beleven valt. Ook bij RAUM kijken we met het Uitfeest vooruit naar het nieuwe jaar met verschillende programmaonderdelen. Bekijk ze hieronder!

Locatie

Berlijnplein

Bekijk het Facebook eventFacebook

Stadscamping, Soft SpotSoft Spot

Soft spot 

Ontwerpersduo Opperclaes ontwikkelde de mobiele installatie Soft Spot/You can sit with us in co-creatie met omwonenden van RAUM. Een tot de verbeelding sprekende verzameling van levensgrote, zachte blokken in verschillende vormen nodigt bezoekers uit hun ideale ruimte zelf én samen met anderen te creëren. Soft Spot beleefde zijn ‘première’ bij RAUM, maar was inmiddels ook te gast bij de Dutch Design Week in Eindhoven en tijdens het rondje Singel in Utrecht.

Powerhouse: Angelina Kumar met de WasteBar

Iedere zes maanden nodigen we drie powerhouses - bijzondere, creatieve Utrechters - uit om hun intrek te nemen in het ‘Makershuis’ en hun inspirerende werk tijdelijk op het Berlijnplein te doen. Tijdens het UITfeest is kunstenaar Angelina Kumar er te vinden met de WasteBar. Hier kun je een drankje of snack halen en betalen met zwerfafval zoals blikjes en sigarettenpeuken. Van het afval maakt ze weer nieuwe grondstof voor producten. 

Powerhouse: Utcast met Open Mic en muziekprogramma

Vanaf 13.30 uur

Het UTCAST programma laat de breedte van talent in de Utrecht streetculture zien. Met verschillende artiesten, DJ’s en een open mic laten ze zien welke nieuwe muzikale talenten de Domstad te bieden heeft.

Lees hier meer over onze Powerhouses.

PleinotheekStadscamping, Pleinotheek

Pleinotheek

Gebaseerd op het concept van de Speelotheek is op het Berlijnplein nu de Pleinotheek te vinden. Hier leen je bijvoorbeeld jeu de boules ballen, bellenblaas, een kinderfiets of spelletjes. In de expositiewand vind je werk van kunstenaars en uit de automaat trek je onder meer kunstwerkjes en lokaal eten uit de muur. En terwijl de kids aan het spelen zijn, kan jij terecht bij de kios van de Pleinotheek voor een kop koffie en een krantje. De Pleinotheek is ontwikkeld in co-creatie met de buurtbewoners.

Uitfeest

Uitfeest

Installatie Sjoel Sjoel 

Sjoelen alleen met kerst? Niet met deze installatie! De sjoelbakken zijn nét even anders dan je gewend bent; met hun bijzondere vormen doen ze een beetje denken aan midgetgolf. Ook zijn de bakken een canvas voor ontwerpers gecureerd vanuit Kapitaal. De ontwerpers hebben de sjoelbakken omgetoverd tot prachtige kunstwerken. 

Uitfeest

Uitfeest

Kunstinstallaties Stadscamping RAUM 

Tijdens Stadscamping RAUM zijn er allerlei kunstenaars druk bezig geweest op het plein. Bekijk bijvoorbeeld de kleurrijke vlaggen-installatie van Jakup Ferri in de URBAN OUTS toren, waar ook vlaggen bijhangen die door buurtbewoners gemaakt zijn. Of bekijk de tentoonstelling van antropoloog Tina Lenz over hoe de toekomst van Leidsche Rijn.