Nu bij RAUM

NK_RAUM_160423_WEB-8604
15/04 - 02/07
expositie
Twee bijzondere exposities over het thuisgevoel
Filter op

Twee bijzondere exposities over het thuisgevoel Trots op thuis en Gewoon zijn

Makers Meet & Eat in Centraal Museum (Digitale) kunst, design, drinks & fun

Stadscamping RAUM Voor het campinggevoel hoef je de stad niet uit!

Uitfeest Voorproefje van het culturele jaar

Vuur van Sint Maarten Verwelkom de winter samen met de buurt

Archief
16/04/2023 - 25/05/2023

WEKEA: Maak mee! Samen maken we de huiskamer van de stad. Met foto-exposities over het thuisgevoel, een trendrapport met Pop-Up City & elke zondag een ander Huisfeest.

Onder het motto ‘Samen maken we de huiskamer van de stad’ toveren we het Berlijnplein zes weken lang om tot de huiskamer van Leidsche Rijn. Want eigenlijk is de publieke ruimte natuurlijk de huiskamer van ons allemaal. Met bijzondere foto-exposities over het thuisgevoel, een trendrapport met Pop-Up City & elke zondag een ander Huisfeest.

WEKEA: Maak mee!
Tijdens WEKEA is er elke zondagmiddag een ander Huisfeest met heel veel leuke activiteiten. Sjoelen met de megasjoelbak, dansen tijdens 1-uursfeestje of je eigen huiskamer bouwen met de levensgrote blokken van Soft Spot. Ook worden tijdens WEKEA twee nieuwe installaties onthuld die we samen met omwonenden hebben ontwikkeld: Het Speelkamerscherm en de Pleinotheek. Check het weekprogramma in onze agenda.

Trendrapport
Ter gelegenheid van het programma WEKEA presenteren we, samen met Pop-Up City een trendrapport over (bewoners-)participatie en inclusiviteit bij het inrichten van de publieke ruimte. Hierin o.a. zeven aanbevelingen m.b.t. het inrichten van onze 'gedeelde huiskamer.' Lees het rapport hier.

Exposities:
Tijdens WEKEA zijn twee bijzondere exposities te zien op het plein, beide met als thema het bijzondere en ongrijpbare 'thuisgevoel'. 

Trots op Thuis
Acht Leidsche Rijners werden door buurtbewoner Krystle Woods gefotografeerd in of bij hun huis in Leidsche Rijn. Leidsche Rijner Tim de Hullu sprak met hen over hun thuisgevoel. De fotoverhalenexpositie is tot en met 25 mei te zien.

Gewoon zijn
Een indrukwekkende (luister-)expositie van de Utrechtse fotografe Ebru Aydin over de de sense of belonging van moslima’s in Nederland.

Het WEKEA programma kwam tot stand mede dankzij een bijdrage van het Ondernemersfonds Utrecht.