CITY-TALKS-LABEL_hoger
interview

City Talks

City Talks is een serie videoportretten van bijzondere Utrechters. We vragen stadgenoten naar hun persoonlijke kijk op de maatschappij en hoe ze zich met de stad verbinden. 

De minidocu’s worden allemaal opgenomen in het Makershuis bij RAUM. We delen de portretten breed via (sociale) media – en dat doen de geïnterviewden zelf natuurlijk ook. De serie gaat inmiddels zijn vierde seizoen in en wordt goed bekeken. 

Het idee erachter
We startten met City Talks vanuit de gedachte dat de mensen de stad en dus de plek maken. De formule is simpel maar effectief: Als gedreven mensen hun verhaal beginnen te vertellen, blijf je kijken. En ‘ontmoet’ je mensen en werelden die je anders nooit zou kennen. De portretten worden veel gedeeld en goed bekeken. Daarnaast levert de serie als geheel inzichten op over de diversiteit aan mensen en ideeën in de stad.

In ons derde seizoen spraken we met Triwish Hanoeman, Renée Menger en Jonathan Straatman.

Triwish Hanoeman
Triwish Hanoeman: een multitalent, gedreven op verschillende niveaus binnen de culturele sector. Naast hip-hop producer met een eigen radiostation en community is hij actief als critical friend bij PACT Utrecht: een organisatie die culturele instellingen in Utrecht scherp stelt rondom het thema van diversiteit en inclusie.

Renée Menger
In deze aflevering spreken we Renée Menger, coördinator van de moestuin Common Ground Two op het Berlijnplein. Dit tuinproject is voor en door mensen met een achtergrond als vluchteling in de stad Utrecht. Mensen met of zonder kinderen die verblijven in een AZC of al een eigen woning hebben in de stad.

Jonathan Straatman
In deze aflevering spreken we Jonathan Straatman, beeldend kunstenaar met een achtergrond in de architectuur en mede-oprichter van de Nijverheid. De architectonische installaties van Jonathan zijn zo groot dat je erin kunt kruipen of verdwalen. De Nijverheid is een kunstenaarsplek met vijftig ateliers. Er gebeurt van alles tegelijk, denk aan: exposities, podiumkunsten en horeca.

 

Gepubliceerd op: 24/02/2023

Geschreven door: RAUM