Pleinotheek
installatie

De Pleinotheek

 

Misschien heb je het nieuwe gebouwtje op het plein al gespot: de Pleinotheek. Hier kun je voor van alles terecht, want de Pleinotheek is een buurtuitleen, kiosk en bibliotheek ineen. 

Je leent er spullen of spelletjes die je kan gebruiken op het plein, maakt een praatje of pakt een boek. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen van de Pleinotheek.

De Pleinotheek is geopend!
Vanaf nu kun je elke woensdag, vrijdag en zondag terecht bij de Pleinotheek. 

Wil jij meedenken of meehelpen?
Stuur een mailtje naar pleinotheek@raumutrecht.nl.

Schets PleinotheekSchets Pleinotheek

Kiosk

Aan de voorkant van de Pleinotheek zit een kleine kiosk. Haal een kopje koffie en maak een praatje met een buurtbewoner achter de balie. Of kom gezellig zelf een paar uur in de week koffie zetten voor jouw buren. Heb je een ander leuk idee? We horen graag van je.

Pleinotheek Buurtuitleen

Pleinotheek Buurtuitleen

Buurtuitleen

De deuren aan de achterkant van de Pleinotheek kunnen wagenwijd open. Als je daar naar binnenstapt vind je de Buurtuitleen: een soort garage voor de buurt. Je kunt er spullen en spelletjes lenen om te gebruiken op het plein. 

Wat precies? Dat bepalen we samen met jou! Denk bijvoorbeeld aan een skateramp, een enorme vlieger of gewoon een picknickkleed of een voetbal. Of wil je liever een mega springtouw, afvalgrijpers of zelfs silent disco koptelefoons?

Pleinotheek Informatie & Bieb

Pleinotheek Informatie & Bieb

Bibliotheek

Aan de zijkant van de Pleinotheek vind je de minibibliotheek. Hier ruil of leen je een boek!

Advertentiemuur

Organiseer jij een leuk evenement? Wil je een nieuwtje delen? Zoek je iets of wil je jouw hulp aanbieden aan de buurt? Prik een briefje op de advertentiemuur.

Pleinotheek Automatiek & Expo

Pleinotheek Automatiek & Expo

Automatiek

Hier koop je straks kunst, boeken en handige spulletjes om te gebruiken op het plein. Denk aan zonnebrand, vlaggetjes om een verjaardag te vieren of een mini-bbq! Heb je een geweldig idee of een tip of wil je iets verkopen? Altijd welkom!

Expositie Muur

Wat nu nog een blauwe wand is, wordt binnenkort een expositie achter glas. Het hele jaar door laten we kunst zien van kunstenaars uit (de buurt van) Utrecht. Wie zien bijvoorbeeld exposities die gaan over (buiten)ruimten en de wijk Leidsche Rijn. Ben jij kunstenaar of ken je iemand waar wij vanaf moeten weten? Laat het ons weten door te mailen naar pleinotheek@raumutrecht.nl

De Pleinotheek is (mede) mogelijk gemaakt door de buren, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Ondernemersfonds, de Buurtwerkkamer en La Bolleur.

Logo Fonds voor CultuurparticipatieLogo BuurtwerkkamerLogo La Bolleur

Gepubliceerd op: 18/10/2023

Geschreven door: Gabriëlle Waal