Mandy van Pelt muurschildering met tafel
artikel

Powerhouse bij RAUM: Mandy van Pelt

Mandy van Pelt

Mandy van Pelt

Iedere zes maanden nodigen we drie powerhouses - bijzondere, creatieve Utrechters – uit om hun intrek te nemen in het Makershuis en hun inspirerende werk tijdelijk op het Berlijnplein te doen. 

Mandy van Pelt was Powerhouse van november 2022 tot mei 2023. Hieronder een terugblik.

Mandy is een queer multimediakunstenaar en sociale maker. Tijdens haar residentie (november 2022 tot mei 2023) nodigde ze makers uit Leidsche Rijn en omstreken uit om samen een workshop te organiseren. Het doel? Samen onderzoeken hoe je voor jezelf kan zorgen in een samenleving die veel van je vraagt. Met uiteindelijk een muurschildering op het Makershuis als resultaat.

Mandy van Pelt Magazines

Mandy van Pelt Magazines

»De eerste les die we leerden is dat we het niet alleen hoeven te doen. 'Community care' is daarom een belangrijk uitgangspunt geweest van alle georganiseerde workshops«

Mandy van Pelt

»De muren waar ik in m'n eentje tegenaan liep, deel ik nu met anderen«

Mandy van Pelt

In de verschillende bijeenkomsten heeft Mandy nog meer lessen verzameld rondom het thema 'creative care'. Deze inzichten heeft ze uiteindelijk verwerkt naar een kleurplaat-muurschildering. Tijdens de laatste workshop 'The Creative Care Dinner', georganiseerd met Latoyah Burlace, kleurde Mandy de muurschildering samen met de community in. 

Neem hieronder een kijkje bij Mandy in het Makershuis:

Gepubliceerd op: 07/09/2023

Geschreven door: Aida klein Breteler